Comunicat 26.01.2010-Acţiune desfăşurată de poliţiştii comunitari în cartierul Circumvalaţiunii

Acţiune desfăşurată de poliţiştii comunitari în cartierul Circumvalaţiunii

Pe raza Secţiei 2 Poliţie Comunitară a fost organizată o acţiune unde, prin relaţionarea cu cetăţenii s-a urmărit cunoaşterea şi soluţionarea problemelor cu care aceştia se confruntă.

S-a luat legătura cu preşedintele Consiliului Consultativ de Cartier care le-a adus la cunoştinţă poliţiştilor comunitari  modul şi condiţiile de depozitare pe domeniul public al materialelor de constructie, oprirea şi staţionarea autovehiculelor, încălcarea normelor privind accesul şi circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pe raza cartierului.

Au fost executate 20 controale si supravegheri operative în zona locaţiilor cunoscute, unde persoanele fizice abandonează ambalaje, resturi alimentare şi nealimentare formându-se rampe clandestine de gunoi.

S-au constatat şi aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de  500lei, după  cum urmează:2 sancţiuni în valoare de 200 lei la  HCL 334/02 privind nerespectarea regulamentului de organizare şi funcţionare a pieţelor; 1 sancţiune în valoare de 50 lei la Legea 24/07 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane; 1 sancţiune în valoare de 250 lei la HCL 371/07 modificată cu HCL 206/09,

Spre exemplu, F. Gheorghe, din com.Checea, jud.Timis, a aruncat pe spaţiul de la intersecţia str. Teiului cu Libelulei o pungă din plastic cu resturi alimentare, faţă de care s-a luat  masura  sancţionării  contravenţionale  conform Legii 24/2007 , cu amendă în valoare  de 50 lei.   

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA