Comunicat 22.01.2010-Acţiune de pindere a cerşetorilor în colaborare cu Poliţia Municipiuilui Timisoara

Acţiune de pindere a cerşetorilor în colaborare cu Poliţia Municipiuilui Timisoara


Poliţia Comunitară şi Poliţia Municipiului Timişoara, a organizat ieri o acţiune de amploare pentru depistarea, monitorizarea, luarea de amprente şi sancţionarea persoanelor care apelează la mila publică şi vagabondează pe străzile oraşului.

În urma raziilor efectuate de poliţişti, au fost depistate 30 de persoane pe care poliţiştii comunitari i-au predat Secţiei 5 Poliţie pentru a fi amprentaţi şi introduşi în baza de date.

Cu ocazia acţiunii, s-a acţionat în toate locurile unde cetăţenii au semnalat prezenţa acestor persoane, p-ţa Badea Cârţan, p-ţa Giroc, p-ţa 700, p-ţa Iosefin, Compexul Studenţesc, străzile Cerna, Divizia 9 Cavalerie, Circunvalaţiunii, Nicolae Bălcescu,  zona Gării de Nord.

Pe raza Secţiei 2 Poliţie Comunitară au fost depistaţi 10 persoane care se adăposteau în clădirea dezafectată situată pe str. Anforei, într-o fostă locaţie a unui service auto. În subsolul clădirii, aceste persoane, locuiau în condiţii insalubre iar mirosul era greu de suportat deseori cetăţenii sesizând că aceştia pe baza consumului de alcool provoacă scandaluri .Contravenienţilor li s-au întocmit procese verbale, fiind sancţionaţi conform Legii 61/1991 republicată, cu amendă de 100 lei şi actele de îndrumare către domiciliu celor care nu locuiau cu forme legale în municipiul Timişoara.

Aceasta este prima acţiune de acest fel organizată in colaborare cu Poliţia Municipiului Timişoara în anul 2010, acţiuni care se vor desfăşura şi în viitor.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA