Comunicat 13.01.2010-Sancţiuni pentru nerespectarea regulamentului de publicitate stradală

Sancţiuni pentru nerespectarea regulamentului de publicitate stradal

 

Lipirea afişelor, posterelor sau anunţurilor publicitare în alte locuri decât cele autorizate conform HCL 371/2007 modificată cu HCL 206/2009 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000-2000 lei.

Pe raza municipiului Timişoara au fost constatate ieri, 12.01.2010 un număr de 5 astfel de fapte, contravenienţii trebuind să achite fiecare câte 1000 lei.

Spre exemplu, C.Gheorghe cu domiciliul în Ploieşti , a fost surprins de poliţiştii comunitari în timp ce lipea afişe publicitare pe panoul situat la intersecţia străzilor Calea Torontalului cu Timiş, fără a deţine autorizaţia eliberată de Primăria Municipiului Timişoara. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui L. Marius din localitatea Gătaia judeţul Timiş care a fost depistat în timp ce lipea afişe publicitare pe zidul unui imobil de pe strada Oglinzilor, acesta nefiind un loc special amenajat pentru publicitate. C.Luiza din Timişoara a fost surprinsă la intersecţia bulevardelor V.Pârvan cu M.Viteazul în timp ce distribuia pliante de publicitate ale unui restaurant din oraş conducătorilor auto opriţi la semafor. Pentru faptul că nu deţinea aviz din partea Primăriei Timişoara aceasta a fost sancţionată cu amendă de 200 lei conform HCL 160/2009-  potrivit regulamentului de publicitate stradală.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA