Comunicat 12.01.2010-Activitatea de taximetrie din Complexul Studenţesc în atenţia poliţiştilor comunitari

Activitatea de taximetrie din Complexul Studenţesc în atenţia poliţiştilor comunitari

Pe raza de competenţă a municipiului Timişoara, poliţiştii comunitari au organizat acţiuni şi în perimetrul Compexului Studenţesc unde au fost semnalate diverse probleme în ceea ce priveşte activitatea de transport persoane în regim de taxi.

În anul 2009 valoarea totală a amenzilor aplicate la acest capitol a fost de 111.900 lei la peste 34 de contravenţii constatate de către poliţiştii comunitari.

Astfel, la controlul efectuat au fost constatate următoarele nereguli: lipsa ecusonului expus la loc vizibil, a ţinutei corespunzătoare şi a unui comportament adecvat faţă de client, refuzul de a prezenta actele şi documentele care să ateste calitatea şoferului, neafişarea tarifelor practicate, lipsa atestatului profesional dar şi a autorizaţiei de practicare a activităţii de taxi.

Contravenţiile au fost încadrate la Legea 38/2003 actualizată, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, la HCL 276/2003 regulamentul pentru organizarea şi efectuarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi înlocuit ulterior cu HCL 101/2009.

            Reamintim pe această cale cetăţenilor că pot face sesizări când constată că sunt comise astfel de fapte la dispeceratul Poliţiei Comunitare, la numerele de telefon 0256.246112 secţia 1 şi 0256.471479 secţia 2.                             

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA