Comunicat 24.08.2009-Şoferii de maşini de mare tonaj – sancţionaţi pentru că au circulat în zone restricţionate

Şoferii de maşini de mare tonaj – sancţionaţi pentru că au circulat în zone restricţionate

Poliţiştii comunitari împreună cu poliţiştii de la Serviciul Politiei Rutiere au acţionat pentru depistarea şoferilor care nu respectă prevederile HCL 485/2006, modificată prin H.C.L 21/2008 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în municipiul Timişoara. Acţiunea s-a desfăşurat în mai multe zone ale oraşului. Au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3750 lei.

Spre exemplu, A.C-tin de 50 de ani, din Timişoara, care conducea autoutilitara pe str.Frigului , a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2500 lei,deoarece nu avea asupra sa autorizaţie pentru a putea circula în zona restricţionată. N.Ion de 37 de ani, din Timişoara, a fost prins şi el în aceeaşi zonă in timp ce conducea autovehiculul, fară a poseda autorizaţie de circulaţie, fiind  sancţionat cu 2500 lei. 

Poliţia Comunitară Timişoara atrage atenţia şoferilor de maşini de mare tonaj că acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 2.500 lei conducerea unui autovehicul în zonele de restricţie fără a poseda autorizaţie de circulaţie, sau cu autorizaţie nevalabilă pentru intervalul orar, tonajul, traseul sau categoria respectivă. Autorizaţiile speciale pentru maşinile de mare tonaj pentru a putea circula pe raza municipiului se eliberează de către Serviciul Reglementări Transporturi Urbane din cadrul Primăriei, cu sediul pe str. Treboniu Laurean nr. 15. Şoferii trebuie să prezinte la controalele efectuate originalul adeverinţei pe care să fie specificat numărul de înmatriculare al maşinii. Pot circula fără restricţii orare pe întreg teritoriul municipiului Timişoara, în baza unor autorizaţii diferite, autovehiculele destinate lucrărilor planificate şi a intervenţiilor la drumuri, calea de rulare a tramvaielor şi la reţele de utilităţi publice, cele destinate tractării autovehiculelor avariate, abandonate sau staţionate neregulamentar; cele aparţinând Companiei Naţionale Poşta Română S.A, precum şi ale agenţilor economici care fac servicii de expediţii şi curierat; cele aparţinând societăţilor de salubrizare; cele aparţinând societăţilor şi regiilor subordonate Consiliului Local al Municipiului Timişoara şi cele aparţinând societăţilor cu care Primăria Municipiului Timişoara deţine contracte de execuţie lucrări; cele aparţinând instituţiilor publice, cele destinate transportului pâinii şi produselor de panificaţie, produsele necesare fabricării pâinii, precum şi cele care transportă lapte destinat prelucrării către punctele de procesare; cele care efectuează transport rutier de mărfuri periculoase, precum şi cele care efectuează transporturi agabaritice, în condiţiile legii.

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Seracin