Comunicat 13.08.2009-Poliţia Comunitară a organizat a 133-a acţiune pentru depistarea celor ce apelează la mila publicului

Poliţia Comunitară a organizat a 133-a acţiune pentru depistarea celor ce apelează la mila publicului


Poliţia Comunitară a organizat o nouă acţiune pentru depistarea, monitorizarea şi luarea de măsuri în cazul persoanelor care apelează la mila publică sau vagabondează pe străzile Municipiului.

Agenţii încearcă, în acest fel, descurajarea practicării cerşetoriei, ştiut fiind faptul că, de cele mai multe ori, cei care apelează la mila publicului la colţ de stradă folosesc banii primiţi pentru a-şi cumpăra aurolac sau alcool, ori banii le sunt luaţi de cei care îi pun la cerşit.

S-a acţionat în special în zonele deja cunoscute ca fiind frecventate de astfel de persoane, cum sunt Complexul Studenţesc, Bdul Republicii, Bdul Regele Ferdinand, Bdul General Dragalina, Gara de Nord,Blv.Dâmboviţa. În urma acţiunii au fost depistate un număr de noua persoane care cerşeau în zonele menţionate. Patru dintre acestea au fost sancţionate cu amenzi în valoare totala de 400 lei  conform Legii 61/1991 republicată, iar la celelalte persoane le-au fost întocmite procese verbale de îndrumare spre domiciliu.

De exemplu R. Marinel,în vârstă de 44 ani, cu domiciliul în Arad, a fost depistat în Piaţa Bălcescu apelând la mila publicului fiind o persoană aptă de muncă. A fost sancţionat contravenţional conform art.2,pct.3 din Legea 61/1991 cu suma de 100 lei.

Poliţia Comunitară Timişoara solicită în continuare sprijinul cetăţenilor oraşului în găsirea de soluţii legale pentru combaterea acestui fenomen ce creează disconfort, motiv pentru care aşteaptă de la timişoreni propuneri în acest sens pe adresa de e-mail dpctim@gmail.com.

  Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

    

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Seracin