Comunicat 10.08.2009-Controale in pietele agro-alimentare din Timisoara

Controale în pieţele agro-alimentare din Timişoara

Poliţiştii comunitari au continuat sa acţioneze în pieţele agro-alimentare de pe raza municipiului Timişoara pentru a verifica în ce măsură se respecta prevederile legale privind desfăşurarea unui comerţ stradal civilizat, pentru că încă se mai practică vânzarea de diferite produse fără a deţine autorizaţie de comerţ din partea P.M.T.

Mai mult, potrivit Legii 12/1990 modif. şi compl. şi H.C.L 321/2001 compl. pe lângă sancţiunea contravenţionala aplicată, produsele care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea actelor de comerţ ilicit, dacă sunt ale contravenientului sau ale agentului economic, precum şi sumele de bani şi lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă şi se valorifică în condiţiile legii, contravaloarea lor facându-se venit la bugetul administraţiei publice locale.

În urma acestor acţiuni au fost aplicate mai multe sancţiuni, fiind confiscate şi bunuri precum produse de îmbrăcăminte,încălţăminte si ţigări netimbrate.

Spre exemplu o persoană de 48 ani din Timişoara a fost surprinsă în timp ce comercializa în Piata Giroc, situată în apropierea Calea Martirilor, 17 cartuşe plus 66 de pachete cu ţigări netimbrate de diferite mărci. Pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 250 lei iar ţigările au fost confiscate. Alte opt persoane au fost sancţionate într-o singură zi cu câte 200 lei fiecare deoarece comercializau haine uzate.  


 

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Seracin