Comunicat 11.12.2008 – Cetatenii iau atitudine

Aproximativ 2500 de timişoreni au luat atitudine faţă de neregulile care se petrec pe raza Municipiului solicitând sprijin Poliţiei Comunitare

     

Nu mai puţin de 1610 timişoreni au apelat, de la începutul anului şi până în prezent, Poliţia Comunitară Timişoara la numerele de telefon pentru a sesiza diverse situaţii, pentru a reclama nereguli şi a solicita sprijin, în mare parte sesizările fiind justificate. Aceasta este de altfel cea mai la îndemână metodă de a sesiza instituţia, urmată apoi de varianta reclamaţiilor scrise, direct la sediul instituţiei, sau prin internet. În total, poliţiştii comunitari au acţionat în 2463 de situaţii punctuale ca urmare a sesizărilor venite din partea populaţiei, pe lângă constatările efectuate în teren. Cetăţenii semnalează diverse situaţii de la existenţa maşinilor abandonate pe domeniul public, expunerea spre vânzare a autovehiculelor – tot mai frecvent în ultima perioadă, parcările pe spaţii verzi, rezervarea de locuri de parcare, spălarea maşinilor pe trotuare, tăierea copacilor fără autorizaţie, lăsarea în libertate a animalelor, creşterea animalelor de companie în blocuri cu mai multe apartamente fără a deţine acordul vecinilor, consumul de alcool pe stradă, scandalurile, practicarea cerşetoriei în diferite zone ale oraşului, abandonarea de deşeuri şi mai nou efectuarea de transport în regim de taxi fără autorizaţie. Un alt aspect semnalat destul de frecvent este tulburarea liniştii locatarilor pe timp de noapte atât de către persoane fizice, cât şi de către reprezentanţii unor baruri şi restaurante. Printre cele mai recente sesizări se află cea a unui cetăean care a semnalat că la magazinul Libelulla din Piaţa Libertăţii de o perioadă de timp se tot declanşează alarma pe timp de noapte, deranjând locatarii din zonă. Deplasându-se la faţa locului, agenţii au constatat că, întâmplător sau nu, în zonă îşi făcea veacul un individ de 56 de ani, cu domiciliul în Târnăveni – Mureş, care consuma alcool chiar lângă magazin. Acesta a fost sancţionat conform Legii 61/1991 republicată. Un alt caz a fost semnalat în Cimitirul din zona Crişan, unde în două rânduri s-a observat fum care provenea de la arderea coroanelor, motiv pentru care şi în acest caz s-a luat măsura sancţionării administratorului. Un timişorean de pe str. Negruzzi a solicitat să se ia măsuri în cazul vecinilor săi care cresc în curtea comună găini, iar acestea fac gălăgie şi mizerie. În Complexul Studenţesc s-a reclamat tăierea stâlpilor montaţi de Municipalitate, după spusele apelantului de către taximetrişti. În zona Soarelui, un cetăţean a reclamat existenţa unui câine de dimensiuni mari care a atacat mai multe persoane, animalul fiind preluat apoi la solicitarea agenţilor de către Danyflor.

Poliţia Comunitară apreciază aportul timişorenilor la crearea unui climat civilizat la nivelul Municipiului şi consideră că numai prin responsabilizarea noastră a tuturor în a lua atitudine faţă de neregulile care se petrec putem avea un oraş liniştit şi curat. Numerele de telefon la care cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii sunt 0256.246.112 sau 0256.968 – Dispecerat non-stop, iar pentru cetăţenii din zona Mehala-Ronaţ-Aradului-Torontalului-Lipovei numărul de la Secţia 2 este 0256.471.479.

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Seracin