Comunicat 30.06.2008 – Nu se intra oricum in institutii publice

Au plătit scump intrarea la Grădina Zoologică, în afara orelor de program

Trei persoane care intrat în aceste zile în incinta Grădinii Zoologice în afara orelor de program, nerespectând indicaţiile guarzilor care supravegheau zona, au fost sancţionate cu amenzi de câte 500 lei fiecare. T. Cristian, de 20 de ani, din Teremia Mare, C. Beniamin, de 20 de ani, din Timişoara şi C. Claudiu, tot de 20 de ani, din Timişoara, au pătruns în incinta Grădinii Zoologice motivând că aveau nevoie la toaletă, deşi ştiau că este ilegal să intre în acel perimetru care nu era deschis încă pentru public. Pentru că au refuzat să iasă din incinta Grădinii Zoologice, au fost chemaţi poliţiştii comunitari care le-au întocmit procese verbale de contravenţie. Potrivit Legii 61/1991 republicată, pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentanţelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României, precum şi ocuparea fără drept a terenurilor aparţinând ambasadelor şi reprezentanţelor sau a terenurilor situate în perimetrul acestora ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine se sancţionează cu amenzi de la 500 la 1500 lei.

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Seracin