Comunicat 11.04.2008 – Mai multe patrule pe strazi

Efective mărite de poliţişti comunitari în zona centrală, pieţe, parcuri şi intersecţii

    

Poliţiştii comunitari sunt prezenţi, începând de astăzi, mai intens în zonele oraşului în care s-a constatat o creştere semnificativă a nerespectării legislaţiei referitoare la ordinea şi liniştea publică, dar şi la curăţenie şi protecţia mediului sau comerţ stradal, fiind înregistrate distrugeri şi furturi de plante, deteriorări de mobilier stradal, practicarea cerşetoriei, scandaluri, acte de comerţ ilicit şi abandonare de gunoaie. Astfel, poliţiştii comunitari vor patrula în trei schimburi, ziua şi noaptea, în Piaţa Victoriei. Alţi trei guarzi vor supraveghea standurile amenajate în faţa Operei, inclusiv pe cel cu iepuri. În Parcul Central, patrule de agenţi vor fi prezente în trei schimburi pentru prevenirea şi combaterea actelor antisociale. În Piaţa Libertăţii vor fi prezente patrule mixte de poliţişti comunitari şi guarzi tot în trei schimburi. Agenţii de poliţie comunitară vor veghea liniştea atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, în trei schimburi, în Piaţa Traian. De asemenea, agenţii vor patrula non-stop în Parcul Pădurice din Calea Girocului. Tot în trei schimburi agenţii vor patrula în Parcul Civic, în zona ceasului floral – Continental – Magazinul Bega. Timişorenii pot apela non-stop dacă observă nereguli la patrulele de agenţi din Piaţa Unirii. În Piaţa Iosefin, poliţiştii comunitari în două schimburi, dimineaţa şi după-amiaza, vor acţiona pentru verificarea legalităţii actelor de comerţ stradal. Tot în două schimburi agenţii vor acţiona în Piaţa Badea Cârţan. Alţi agenţi vor patrula în două schimburi în Piaţa Timişoara 700.

Poliţiştii comunitari sunt prezenţi şi în intersecţiile oraşului pentru prevenirea actelor de cerşetorie şi a spălătorilor de parbrize, în două schimburi, în intersecţiile de la Podul Episcopiei, precum şi în intersecţiile de la Mihai Eminescu, Michelangelo, BNR, C.D. Loga. În ceea ce priveşte fluidizarea traficului, agenţii de poliţie comunitară sunt prezenţi în trei schimburi în Complexul Studenţesc, la căminele 3, 4, 5, 8, 9, precum şi pe str. Arieş/Martirilor, în două schimburi. Patrulele auto şi cele de motoscutere vor acţiona pe trasee stabilite în cartierele oraşului, conform planului de ordine şi siguranţă publică la nivelul municipiului.

Patrule de agenţi de la Secţia 2 Poliţie Comunitară acţionează în două schimburi în Piaţa Mehala şi în Parcul Dacia – pe trei schimburi. Poliţiştii comunitari verifică legalitatea actelor de comerţ stradal în două schimburi în Piaţa Dacia, agenţii fiind prezenţi şi pe str. Teiului, la venirea şi plecarea elevilor Şcolii Generale nr. 18 de la cursuri. De asemenea, agenţii sunt prezenţi în două schimburi şi în Piaţa Mehala şi Piaţa Nouă din Calea Lipovei. Şi agenţii de la Secţia 2 vor fi prezenţi în intersecţii, mai precis la intersecţia străzilor Gh. Lazăr cu Circumvalaţiunii, Bogdăneştilor cu Brediceanu, Consiliul Europei, Miresei – Aradului – Torontalului, Liege cu Torontalului, Sever Bocu cu Divizia 9 Cavalerie. De asemenea, patrulele pe motoscutere de la Secţia 2 vor patrula în special pe traseele C. Aradului, Torontalului, Piaţa Verde, Liege, Bucovinei, Piaţa Avram Iancu.

Astfel, conducerea Poliţiei Comunitare Timişoara, prin efectivele desfăşurate încearcă să rezolve problemele semnalate de cetăţeni, de mass-media, în conformitate cu prevederile legale în domenii precum combaterea cerşetoriei, a agresării cetăţenilor, combaterea murdăririi domeniului public, a distrugerilor de mobilier stradal, deteriorarea zonelor floricole, spaţiilor verzi, ordinea publică în general. De asemenea, un număr de 16 agenţi acţionează pentru rezolvarea solicitărilor telefonice ale cetăţenilor, iar în echipe mixte cu reprezentanţi ai Direcţiei de Mediu, Direcţiei Patrimoniu, Direcţiei de Urbanism, Direcţiei Edilitare şi Direcţiei Transport din Primărie acţionează pentru sprijinirea acestora în executarea activităţilor specifice în interesul cetăţenilor. Echipe mixte de poliţişti comunitari şi inspectori ADP Timişoara acţionează în vederea identificării şi sancţionării persoanelor care parchează autoturisme încălcând prevederile legale pe domeniul public. De două ori pe săptămână se organizează acţiuni punctuale pentru ridicarea şi predarea în conformitatea cu prevederile legale a cerşetorilor, oamenilor fără adăpost şi copiilor străzii, în aşa fel încât disconfortul creat de aceştia în rândul cetăţenilor să se diminueze. În toate aceste acţiuni sunt angrenaţi zilnic un număr de 130 de agenţi de poliţie comunitară

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Seracin