Sinteza – Octombrie 2007
INFORMARE
Cuprinzând activităţile desfăşurate de Direcţia Poliţia Comunitară Timişoara IN PERIOADA 01.10.2007 – 31.10.2007
Avem onoarea a vă informa:
În cursul lunii octombrie 2007 conform legislaţiei în vigoare, Poliţia Comunitară Timişoara s-a axat pe acţiuni privind asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe linia prevenirii şi combaterii actelor de comerţ stradal ilicit şi protecţia mediului în zonele şi locurile stabilite prin planul pentru ordine şi siguranţă publică a municipiului. Principalele zone în care s-a acţionat au fost: Piaţa Victoriei, Parcul Catedralei, Parcul Central, Parcul Rozelor, str. Alba Iulia, Piaţa Libertăţii, Piaţa Traian, Piaţa Unirii, str. Proclamaţia de la Timişoara (zona magazinului Bega), Calea Sagului, Calea Torontalului, str. Gh. Lazar, dar şi pieţele din oraş, cum sunt : Dacia, Badea Cârţan, Verde, Lipovei .
De asemenea, Poliţia Comunitară a acţionat şi pe latura prevenirii şi combaterii încălcărilor normelor legale privind comerţul stradal, curăţenia municipiului şi a parcărilor ilegale.
Pe lângă acţiunile stabilite pentru luna octombrie în număr de 14, agenţii comunitari au răspuns la solicitările cetăţenilor adresate direct instituţiei, atât telefonic, cât şi în scris. Numărul sesizărilor telefonice primite de la timişoreni se ridică la 101, iar numărul sesizărilor trimise în scris se ridică la 49.
Pe parcursul acestei luni au fost întocmite un număr de 2057 de procese verbale a căror valoare s-a ridicat la 703.500 lei. Dintre acestea, 382 au fost aplicate la Legea 61/1991 in procent de 18,57 %, 524 la alte acte normative în procent de 25,47 %, iar cele mai multe – 1151, la HCL 349/2002 în procent de 55,96 %. Agenţii Poliţiei Comunitare au aplicat, în luna octombrie, 629 de autocolante autovehiculelor care au fost parcate pe spaţii verzi, pe trotuare sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Un număr de 195 persoane s-au prezentat spre a le fi întocmite procese verbale, 59 persoane au fost avertizate, iar 8 persoane au făcut contestaţie. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 97.000 lei, fiind deja achitată suma de 89.000 lei pentru 340 de procese verbale.
De menţionat că, în această lună, 473 de persoane care au primit amenzi în valoare de 102.325 lei le-au achitat în 48 de ore.
Prin acţiunile organizate pe linie de comerţ stradal şi ţinând cont de faptul că, în această perioadă, foarte multe persoane vând atât legume-fructe, cât şi haine second – hand sau altfel de produse pe spaţii neamenajate şi fără actele necesare, s-a actionat si pe aceasta linie. De asemenea, s-a participat la trei actiuni în ceea ce priveşte liniştea şi ordinea publică, la cinci actiuni legate de protecţia mediului, la trei pe mijloacele de transport in comun si la una pe linie de manifestari culturale si divertisment. Dintre acestea, la patru s-a acţionat împreună cu lucrători de la RETIM, la una cu lucrători din cadrul Secţiei 2 Poliţie si la cinci cu reprezentanti ai Regiei Autonome de Transport in Comun.
Pe parcursul lunii octombrie 2007 au fost legitimate un număr de 299 persoane, iar 57 au fost avertizate să respecte hotărârile Consiliului Local.
– şi în această lună s-a asigurat (în funcţie de efective) prezenţa agenţilor de poliţie comunitară în intersecţiile importante din municipiu (str. Proclamatia de la Timisoara cu I.C. Bratianu, str.Gh. Dima, P-ta Sf. Gheorghe, P-ta Consiliul Europei, str.Gh. Lazar cu bd. Cetatii, str.Gh.Lazar cu str. Circumvalatiunii, str.Mihai Viteazu cu bd.V.Parvan, C.Aradului cu str. Miresei etc.) în scopul îndepărtării spălătorilor de parbrize şi a cerşetorilor; Astfel cerşetorii au fost sancţionaţi şi trimişi către domicilii, dar majoritatea se întorc în stradă, cu atât mai mult cu cât unii timişoreni continuă să le dea bani, neţinând cont de aspectul oraşului şi de faptul că banii respectivi nu rămân aproape niciodată la cei care apelează la mila publică.
Spre exemplu, V. Reghina, de 25 de ani, din Coroieni – Maramureş, continuă să se întoarcă în Timişoara, deşi a fost sancţionată de mai multe ori şi trimisă către localitatea sa de domiciliu. Femeia a fost sancţionată cu 100 lei, conform Legii 61/1991 republicată, pentru că şi-a determinat soţul, pe Varga Ion, aflat în scaunul cu rotile, să apeleze la mila publică la intersecţia străzilor Câmpina cu Sever Bocu. J. Ioan, de 40 de ani, din Valea Mare – Caraş Severin, a fost şi el sancţionat cu aceeaşi sumă pentru că a fost surprins cerşind în faţa Catedralei Mitropolitane. Un alt tânăr care a venit la Timişoara pentru a face bani din cerşit este P. Cătălin, de 24 de ani, cu domiciliul în Buzău. Acesta a fost depistat la intersecţia străzilor C. Brâncoveanu cu C. Porumbescu şi, deşi este apt de muncă, se prefăcea că este invalid ascunzându-şi mâna sub tricou şi cerând bani de la trecători.
– s-au întocmit săptămânal planuri de acţiune în baza cărora s-au desfăşurat măsuri de prevenire şi depistare a persoanelor care abandonează resturi provenite din construcţii la marginea Municipiului Timişoara în speţă: str.I.I.de la Brad, Calea Aradului, Calea Torontalului, zona Freidorf, str. Iosif Bulbuca in apropiere de AEM. S-au constituit patrule comune compuse din agenţi de poliţie comunitară şi lucrători din cadrul RETIM, care totodată au pus la dispoziţie 2 autoturisme marca Logan inscripţionate cu “POLIŢIA ECOLOGICĂ“. S-a lucrat pe două schimburi, fiind descoperite şi alte rampe clandestine (pe str. Iosif Bulbuca str. Dropiei, Semicerc, Mures, pe str. Silistra, Muzicescu, Holdelor, Miorita, Labirint, Uzinei (pod Sarmisegetuza), Muzicescu, S.Barnutiu, Boemia, Liege, Iris, I.I.de la Brad nr.1A, Torac, G. Alexandrescu, Cugir, Clabucet, str. Negoi, Retezat, Valiug, Babadag, Nadrasna, Învăţătorului lângă punctul termic, spl. Galati, al. Padurea Verde, bd. General Dragalina, drumul Timisoara-Giarmata Vii, Calea Sagului, Calea Urseni, cimitirul Rusu Sirianu, al. Viilor şi la intersecţia străzilor Lidia cu Miloia, Lorena cu Padurea Verde, bv. Cetăţii cu C. Bogdăneştilor, Calea Martirilor langa Centrul Comercial Maldini etc.). Astfel s-au aplicat un numar de 202 de amenzi.
Spre exemplu, S. Violeta, din Vânători – Mureş, a fost sancţionată cu 200 lei, pentru că a fost prinsă în timp ce abandona resturi menajere, mai precis mâncare, haine vechi, ambalaje în zona respectivă. Tot acolo a fost depistat şi F. Mihai, din localitatea Icloda – Timiş, care arunca acolo sticle goale, ambalaje, resturi de mâncare. L. Ionel, cu domiciliul în Vatra Dornei – Suceava, a fost şi el sancţionat cu 200 lei după ce a depozitat pe str. Iosif Bulbuca resturi de la materiale de construcţii. R. Marcel, din Corneşti – Cluj, a fost amendat pentru că abandonat pe spaţiul verde din faţa imobilului cu nr. 1A de pe str. Ion Ionescu de la Brad deşeuri menajere. N. Stelian, cu domiciliul în Valea Lungă – Mureş, a primit o amendă de 200 lei pentru că aruncat deşeuri pe spaţiul verde de pe str. Martirilor, lângă Centrul Comercial Maldini.
– în perioada 26–28.10.2007, cu ocazia unei noi editii a „FESTIVALULUI VINULUI” care s-a desfasurat langa Stadionul Dan Paltinisan , s-au executat activităţi pentru asigurarea climatului de ordine publica, a sigurantei persoanelor, integritatii corporale, vietii sau bunurilor cetatenilor participanti la aceasta manifestatie, respectarea regulilor de comert stradal si a curateniei, conform competentelor stabilite prin legi si hotarari ale Consiliului Local Timisoara. Au participat în total 36 agenţi de poliţie comunitară, un echipaj de interventie si 3 persoane de conducere.
– în perioada 27–28.10.2007, cu ocazia primei editii a „ZILELOR CARTIERULUI BLASCOVICI” care s-a desfăşurat in parcul de pe str.Maslinului , Scoala Generala nr.19, situata pe str.Aprodul Movila si terenul de fotbal nr.3 din incinta Complexului Stadion CFRTimisoara, obiective aflate i raza de competenta a Sectiei 2 Politie Comunitara, s-au executat activităţi ordine publică prin efectuarea de patrulări. Au participat zilnic cate o patrula auto si una pedestra.
– in data de 20.10.2007, intre orele 07.00-13.00, la „MUZEUL SATULUI BANATEAN” – Padurea Verde, cu ocazia desfasurarii evenimentului „CUPA CETATII” –concurs de ciclism, organizat in baza Hotararii Comisiei de Ordine Publica din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, la solicitarea Clubului Sportiv Tibiscus, au participat un numar de 4 agenti comunitari pentru mentinerea ordinii si linistii publice, prevenirea si combnaterea faptelor antisociale.
– reprezentanţilor Poliţiei Comunitare Timişoara au participat la sedintele Consiliilor de Cartier in 04.10.2007 –Ghiroda Noua-Modern-Dorobantilor si in 23.10.2007 –Chisoda-Steaua-Fratelia, unde cetatenii au avut posibilitatea să-şi facă publice problemele cu care se confruntă în cartiere, cum ar fi curăţenia, prezenţa boschetarilor, parcarea pe spaţii verzi, staţionarea voluntară cu maşini de mare tonaj pe domeniul public, dar şi a autovehiculelor abandonate si fara stapan. Solicitările reprezentanţilor cartierelor au fost luate la cunoştinţă de conducerea Poliţiei Comunitare care a demarat acţiuni cu scopul soluţionării problemelor, iar cazurile semnalate care nu ţin de competenţa Poliţiei Comunitare au fost îndreptate către Poliţia Municipiului. Astfel au fost desfintate rampe clandestine de gunoi pe Al. Nicoresti, str.Bujorilor, str.Ismail, la intersectiile str.Bobalna cu str.Valisoara si str. Diminetii cu str.Galileo pe terenul care a apartinut fostului Tehnometal si se are in vedere de echipajele Politiei Ecologice pentru depistarea persoanelor care nu respecta legislatia referitoare la pastrarea curateniei pe domeniul public
Poliţia Comunitară Timişoara continuă monitorizarea autovehiculelor abandonate şi fără stăpân de pe raza municipiului, maşini care au un aspect inestetic şi mai ales ocupă alte locuri de parcare, fiind şi un adevărat focar de infecţie, multe transformându-se în locuri de odihnă pentru oamenii străzii. Numărul de maşini verificate şi fotografiate, într-o primă fază de poliţiştii comunitari se ridică la 184 de autovehicule, găsite în zone precum Soarelui, Girocului, Buziaşului, Şagului, Iosefin, Circumvalaţiunii, Dâmboviţa, Freidorf, Blaşcovici, Ronaţ, Aradului, Lipovei, Traian, Gara de Nord. Partea bună a acţiunii iniţiate este faptul că, în urma somaţiilor aplicate proprietarilor, un număr de 91 dintre aceştia au înţeles situaţia şi şi-au ridicat singuri vehiculele de pe domeniul public. Alte 55 de vehicule sunt abandonate şi urmează a fi supuse procedurilor prevăzute în Legea 421/2002 actualizată, adică vor fi verificate cu ajutorul organelor de poliţie, pentru a fi găsiţi proprietarii, în caz contrar acestea urmând a fi ridicate şi depozitate pe un teren stabilit de ADP. Alte cinci vehicule au taxele plătite la zi de către proprietari, iar un număr de opt autovehicule au fost depistate ca fiind parcate ilegal. Amenda prevăzută pentru cazurile în care proprietarii sunt identificaţi şi nu îşi ridică maşinile după aplicarea somaţiilor legale este între 1000 şi 2000 lei. Acţiunile de inventariere a autovehiculelor abandonate şi fără stăpân existente pe domeniul public continuă, urmând ca toate maşinile părăsite să fie înscrise în baza de date a Poliţiei Comunitare în viitorul apropiat.
Discutând cu cetăţenii din cartierele Timişoarei , aceştia au sesizat fie în scris fie verbal, despre diverse persoane sau vecini care au efectuat construcţii la casă şi au depozitat saci de moloz lângă europubele, pe domeniul public şi pe spaţiul verde.
Ca o primă măsură s-au aplicat somaţii, prin care s-a stabilit de comun acord cu persoanele în cauză termenele pentru a ridica deşeurile abandonate şi a igieniza locul, iar la asociaţiile de proprietari suplimentarea numărului de pubele acolo unde este necesar. La fel s-a procedat cu firmele care nu aveau contract încheiat cu operatorii de servicii publice de salubrizare şi au fost îndrumate la compartimentul de salubritate de la Primăria Municipiului Timişoara şi la RETIM să încheie contracte în acest sens.
Spre exemplu, F. Attila, cu domiciliul în Satu Mare, a fost sancţionat conform OUG 78/2000 modificată prin OUG 61/2006, cu amendă de 200 lei, pentru că a fost depistat abandonând deşeuri menajere pe spaţiul verde din faţa imobilului cu nr. 37 de pe str. Crizantemelor. A. Emanoil, din Timişoara, a fost sancţionat cu 100 lei pentru că aruncat deşeuri menajere în Parcul Alpinet, chiar în zona centrală a oraşului. R. Marioara, cu domiciliul în Dolj, s-a ales cu o amendă de 200 lei după ce a fost surprinsă abandonând resturi de la construcţii, cărămizi, faianţă etc. pe Bdul Sudului. M. Vasile, cu domiciliul în Neamţ, a fost şi el sancţionat cu aceeaşi amendă după ce a fost surprins aruncând deşeuri pe str. Orşova, pe spaţiul verde.
Totodată, la solicitarea unor servicii din cadrul Primăriei Municipiului Timisoara au fost detaşaţi în zilele lucrătoare, 6 agenţi de politie comunitara sa execute serviciul la Direcţia Edilitara, Serviciul Ecologie Urbană si la Directia Urbanism, Serviciul Autorizare si Control in Constructii, pentru însoţire şi protecţie inspectori la diverse activităţi de control.
De asemenea, un mare volum de activitate s-a depus de către efectivele Direcţiei pentru aplicarea normelor legale în ceea ce priveşte fluidizarea traficului în zonele unde s-au executat lucrări în carosabil (str. M.Eminescu, Calea Bogdanestilor, intersectiile str. Gh. Lazar cu bd. Cetatii si str. Gh. Lazar cu str. Circumvalatiunii), în ceea ce priveşte parcarea şi staţionarea autovehiculelor pe locurile destinate persoanelor cu handicap, spaţii verzi, staţiile destinate mijloacelor de transport în comun, starea de curăţenie a localităţii îndeosebi prin patrularea în comun cu personal din cadrul SC Retim SA.
Un număr de 13 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii comunitari, în luna octombrie, pentru încălcarea prevederilor HCL 290/2006 privind regulamentele de publicitate stradală în Timişoara, act normativ care se referă la neîntreţinerea sistemelor publicitare, nerespectarea obligaţiei de a afişa numele celui care a amplasat sistemul publicitar sau distribuirea de mostre şi materiale publicitare fără autorizaţie din partea primăriei, precum si la HCL 349/2002 modificată prin HCL 542/2006 art.31 lit.a – referitor la lipirea afişelor în alte locuri decât cele autorizate. Cele mai frecvente probleme constatate de poliţiştii comunitari sunt cele legate de distribuirea de pliante fără autorizaţie, situaţii în care amenzile sunt între 200 şi 500 lei.
Spre exemplu, C. Oana, din Timişoara, a fost depistată distribuind fluturaşi publicitari pentru o cafenea, fără a deţine autorizaţie. În aceeaşi situaţie a fost depistată şi R. Roxana, care distribuia pliante ale aceleiaşi societăţi comerciale. Amenzile aplicate au fost de câte 200 lei. Un alt timişorean, M. Andrei, a fost surprins în timp ce lipea afişe publicitare ale unei bănci într-un loc neautorizat, mai precis pe un bloc de pe str. Ofcea. Nici firmele nu au scăpat de sancţiuni. Societatea comercială Mutări Transilvania SRL, cu sediul în Satu Mare, a fost sancţionată cu amendă de 1000 lei pentru că a postat mai multe afişe autoadezive pe cinci stâlpi de electricitate de pe Bdul L. Rebreanu şi pe Calea Martirilor.
Poliţiştii comunitari au aplicat, în aceasta luna, 105 de sancţiuni persoanelor care au circulat cu autovehicule cu tracţiune animală pe teritoriul Municipiului, fără a deţine aviz din partea Comunisie de Circulaţie din cadrul Primăriei. De asemenea, în peste 20 de cazuri au fost aplicate sancţiuni persoanelor care şi-au lăsat libere, pe domeniul public, animalele. În ambele situaţii, s-a acţionat pentru că pericolul este ridicat atât pentru cei aflaţi în trafic, cât şi pentru animale.
Spre exemplu, P. Florina, din localitatea timişeană Moşniţa Veche, a fost sancţionată cu 300 lei conform HCL 251/2002, pentru că a circulat cu căruţa fără aviz pe str. Uranus din Timişoara. B. Victor, din Timişoara, a fost sancţionat cu aceeaşi sumă deoarece circula cu căruţa pe Bdul Vasile Pârvan. M. Văilean, cu domiciliul în Călan – Hunedoara, a fost depistat deplasându-se cu vehiculul cu tracţiune animală pe Calea Buziaşului. La capitolul animale lăsate în libertate şi care prezintă pericol pentru trafic se înscrie L. Augustin, cu domiciliul în Timişoara, care a lăsat liberi şi fără supraveghere un cal şi un mânz pe str. Rarău din municipiu. Amenda aplicată în acest caz a fost de 100 lei.
În urma concursului organizat în această lună pentru ocuparea celor 85 de posturi de agenţi de poliţie comunitară un număr de 13 candidaţi au reuşit să treacă de toate cele trei probe, urmând ca din 1 noiembrie să fie incadrati. Proba sportivă eliminatorie a avut loc la Stadionul Universităţii Politehnica Timişoara, de pe str.Traian Lalescu. Candidaţii au fost supuşi la trei probe: abdomene, viteză – 50 m şi rezistenţă – 800 m femei şi 1000 m bărbaţi. Dintr-un număr de 102 de candidaţi care s-au înscris la concurs, un număr de 20 nu s-au mai prezentat, iar 34 au căzut la una din cele trei probe sportive. În data de 24 octombrie, cei 48 candidaţi rămaşi au participat la proba scrisă, iar în 25 octombrie la interviu. Pentru luna noiembrie s-a stabilit organizarea unui nou concurs pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi de agenţi de poliţie comunitară, la Serviciul Ordine Publică. De asemenea, candidaţii trebuie să îndeplinească, începând din noiembrie, şi un alt criteriu specific, şi anume să aibă o înălţime minimă de 1,75 m bărbaţi şi de 1,70 m femei.
Un număr de 35 de agenţi de poliţie comunitară, admisi în urma concursurilor din ultimele luni, au efectuat in luna octombrie , cursurile modulului „Metodele moderne ale Poliţiei Comunitare în asigurarea ordinii publice”. Acest curs, organizat de Institutul Naţional de Administraţie – Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara, constituie partea teoretică din cadrul stagiului de trei luni de pregătire de care beneficiază fiecare agent la încadrare. Agenţii sunt instruiţi de către lectorii INA, dar şi de lectorii din cadrul Poliţiei Comunitare atât în ceea ce priveşte comportamentul în stradă al agentului de poliţie comunitară, dar şi cu privire la legislaţia cu care se lucrează în teren, patrulare şi intervenţie în cazul comiterii de contravenţii din domeniul ordinii şi liniştii publice, comerţ stradal ilicit, protecţia mediului, prevenirea infracţionalităţii stradale, intervenţia în cazul adunărilor publice, toate situaţiile care decurg din aplicarea Legii 371/2004 şi a HG 2295/2004, privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Comunitare, precum şi contravenţii prevăzute în hotărârile de Consiliu Local.
În zilele de 29 si 30 octombrie s-a desfăşurat la sediul Poliţiei Comunitare Timişoara, de pe str. Lorena hr. 35, concursul pentru ocuparea posturilor de guarzi – personal contractual din cadrul instituţiei. În urma probei scrise a concursului, dintr-un număr de 32 de candidaţi, 26 au trecut de test, iar în urma interviului, au trecut 22 de candidaţi.
Astfel, avand in vedere perioada de toamna care aduce cu ea şi noi contravenţii “de sezon”, în principal comercializarea de diverse obiecte fără autorizaţie, activitatea poliţiştilor comunitari se va intensifica şi orienta pe lângă prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a normelor de ordine şi convieţuire socială, de parazitism social şi cerşetorie, luarea de măsuri legale împotriva persoanelor care nu respectă legislaţia privind practicarea unui comerţ civilizat, împotriva persoanelor care încalcă normele legale ce reglementează circulaţia vehiculelor pe raza Municipiului Timisoara, împotriva celor care încalcă normele legale de igienă şi curăţenie, şi de protecţia mediului şi pe asigurarea securităţii elevilor în drumul spre şi de la şcoală la domiciliu.
Activitatea Poliţiei Comunitare Timişoara a fost reflectată în mass-media, fiind înregistrate în evidenţele noastre un număr de 45 de articole în presa scrisă şi în jur de 15 de materiale televizate referitoare la acţiunile organizate de agenţii de poliţie comunitară. Dintre articolele din presa scrisă, aproximativ cinci au fost negative şi s-au referit în special la majorarea sancţiunilor care urmează a intra în vigoare şi la axarea verificărilor în teren mai mult pe linia depistării celor care comit acte de vandalism şi deteriorare de mobilier urban sau păstrare a curăţeniei. În rest, celelalte articole au tratat cel mai adesea în mod obiectiv acţiunile Poliţiei Comunitare. Subiectele abordate au fost legate de acţiunile efectuate pentru depistarea autovehiculelor abandonate şi fără stăpân, parcarea de autovehicule în locurile nepermise, acţiunile comune efectuate împreună cu angajaţii RATT, concursurile pentru posturile de agenţi de poliţie comunitară şi guarzi, pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publică, a persoanelor care nu respectă curăţenia pe raza municipiului (aplicarea de sancţiuni celor care nu au respectat OUG 78/2000 actualizată prin OUG 61/2006 – împreună cu inspectorii Retim prin patrulele mixte „Poliţia Ecologică”). Un subiect important care a făcut obiectul materialelor de presă a fost vizita conducerii Poliţiei Comunitare în Italia, la omologii de la Faenza. De asemenea, au mai fost reflectate schimbările care intervin în cazul HCL 349/2002 modificată prin HCL 542/2006, prin majorarea unor sancţiuni şi introducerea unor contravenţii noi, în special pe linia păstrării curăţeniei. Toate acestea au fost reflectate în ziare locale şi centrale cum ar fi „Ziua de Vest”, „Renaşterea bănăţeană”, „Timpolis”, „Timişoara”, „Evenimentul zilei – Ediţia de vest”, „Timiş Expres”, cât şi la televiziunile locale şi centrale cum sunt TVR Timişoara, Analog, Europa Nova, ProTV Timişoara, dar şi la radiourile locale şi centrale.
Având în vedere perioada scurtă de funcţionare, conducerea Direcţiei s-a preocupat în principal de aspectele privind cunoaşterea şi aplicarea corectă a legislaţiei, a prevederilor de lucru, precum şi pentru asigurarea unui cadru de disciplină şi comportament al agenţilor în relaţia de serviciu şi cu cetăţenii, efectuându-se zilnic instruirea personalului la sediul instituţiei.
In perioada urmatoare , activitatea politistilor comunitari de la ordine publica se va intensifica , in general , si in zonele marginase ale municipiului atât cat ne permite numarul de personal incadrat, pentru a convinge pe cetatenii Municipiului Timisoara sa aibe un comportament civilizat si sa contribuie alaturi de autoritati la crearea unui climat de ordine si liniste publica respectand hotararile de consiliu local.
DIRECTOR EXECUTIV
Jr.SPĂTARU DORU