Comunicat 04.09.2007 – Cersetorii din nou in atentie

Minorii puşi la cerşit rămân o mare problemă a Timişoarei

        Problema cerşetorilor şi a persoanelor fără adăpost care se află pe teritoriul municipiului Timişoara rămâne în atenţia Poliţiei Comunitare care ia măsuri, în limita competenţelor, pentru sancţionarea persoanelor care comit astfel de fapte deşi sunt apte de muncă, împotriva celor care îşi determină rudele să cerşească, precum şi de îndepărtare din zonă şi trimitere a acestora către localităţile de domiciliu sau predare a lor către instituţiile abilitate. V. Reghina, de 25 de ani, cu domiciliul în Vălenii Lăpuşului – Maramureş, a fost sancţionată pentru că şi-a determinat concubinul care suferă de un handicap locomotor să cerşească pe str. Divizia 12 Cavalerie colţ cu Sever Bocu. Amenda aplicată este de 100 lei, conform Legii 61/1991 republicată.
        Cu aceeaşi sancţiune s-a ales şi M. Leontina, de 30 de ani, din Anina – Caraş Severin, care şi-a pus fiica de 5 ani să cerşească lângă Hotel Continental colţ cu BNR. Ţ. Dănilă Adonis, de 28 de ani, cu domiciliul în Lupeni – Hunedoara, a fost la rândul său sancţionat pentru că apela la mila publică pe str. Stelelor. Tot o amendă de 100 lei a fost aplicată şi în cazul lui P. Petrea, de 61 de ani, din Vultureşti – Suceava, care cerşea în faţa Bisericii Sfânta Treime din zona Soarelui.
        Există şi cazuri în care minorii fără familie sunt predaţi reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului, cu care Poliţia Comunitară a încheiat un protocol de colaborare, după ce sunt găsiţi pe stradă, la cerşit. Poliţiştii comunitari au depistat în zona Gării de Nord o tânără care a declarat că este din Baia Mare şi că se numeşte Garofiţa R. Aceasta, surprinsă de mai multe ori în timp ce apela la mila publică, nu avea acte la ea, spunând că i-au fost luate de actualul concubin. 
        Minora, care a mai declarat că are 16 ani, se afla la cerşit împreună cu fetiţa ei în vârstă numai 8 luni. Ambele au fost predate Serviciului de Primire în Regim de Urgenţă de pe str. Podgoriei.

Imagini Video puteti viziona LA ACEST LINK…

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,
Consilier Daniela Galbenu