Comunicat 01.08.2007 – Dupa placere vine munca!…

Sancţionată pentru întreţinerea de relaţii sexuale, în vederea obţinerii de foloase materiale, cu 50 de ore de muncă în folosul comunităţii

Poliţia Comunitară Timişoara atrage atenţia că numărul mare de amenzi aplicate celor care încalcă legea nu rămâne fără rezultat. Cel mai evident exemplu este cel al unei tinere sancţionată de mai multe ori de poliţiştii comunitari, atât anul trecut, cât şi în acest an, pentru atragerea de persoane de sex masculin în vederea întreţinerii de relaţii sexuale în scopul obţinerii de foloase materiale, faptă prevăzută în Legea 61/1991 republicată şi sancţionată cu amenzi între 500 şi 1500 lei. Barcza Luiza, cu domiciliul în comuna Sântimbru, judeţul Harghita, a fost amendată de mai multe ori de poliţiştii comunitari şi nu numai. Cum nu şi-a plătit amenzile, Poliţia Comunitară a făcut demersurile pentru demararea procedurii de executare silită către localitatea de domiciliu, prin intermediul Primăriei Timişoara. Administraţia Financiară a comunei Sântimbru a comunicat Primăriei Timişoara că persoana în cauză nu mai locuieşte în localitatea respectivă şi nu are bunuri urmăribile pe teritoriul comunei. Din acest motiv, cazul a fost înaintat instanţei de judecată care, în Dosarul nr. 3631/325/2007, prin sentinţa civilă nr. 4308, a admis cererea formulată de Primăria Timişoara şi a dispus înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale cu sancţiunea prestării a 50 de ore de muncă în folosul comunităţii, pe raza Municipiului Timişoara. Şi aceasta deoarece articolul 9 din OG 2/2001 prevede ca, în cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, să se urmeze demersurile în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii. Rămâne de stabilit doar unde va munci tânăra.

Poliţia Comunitară Timişoara reaminteşte persoanelor care au încălcat legea şi au fost sancţionate pentru diverse nereguli că toate amenzile neplătite urmează calea demarării procedurii de executare silită, urmând ca primăriile de domiciliu să stabilească dacă au sau nu bunuri care să fie executate silit şi care sunt procedeele de urmat.

Purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Galbenu